Aflåsning af løbehjul

Bedste og sikreste måder til aflåsning af løbehjul

Aflåsningsmetoder og forsikringsforhold er to vigtige ting, du skal have styr på, når du har erhvervet dig et nyt elektrisk løbehjul. Med en god lås kan være helt sikker på, at løbehjulet stadig står, hvor du efterlod det, når du vender tilbage igen! Men desværre dækker forsikringen ikke tyveri, selv om løbehjulet var låst. Læs her, og få tre gode tip til aflåsning af dit løbehjul!

I modsætningen til forsikring af din cykel er der ingen krav om, at dit løbehjul skal være låst. For løbehjul falder nemlig rent forsikringsmæssigt ind under kategorien løsøre. Det vil sige, at forsikringen kun vil dække, hvis løbehjulet var under opsyn, det blev stjålet.

Alligvel en god ide at låse løbehjulet – også forsikringsmæssigt

Men da det ikke altid kan lade sig gøre at holde øje med sit løbehjul hele tiden, kan en lås alligevel være en god ide. For et forsvarligt låst løbehjul er knapt så sjovt at stjæle. Og er løbehjulet låst fast til et cykelstativ eller andet nagelfast inventar, er det ikke lige sådan at få med sig. Samtidig betyder det oftest, at forsikringsselskabets krav om konstant opsyn bortfalder.

Det er dog vigtigt at huske, at reglerne kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Hvis du vil vide præcis, hvordan netop dit forsikringsselskab forholder sig til tyveri af løbehjul, er det en god ide, at kontakte dem først, før du køber dit elektriske løbehjul.

Men hvordan låser du så dit elektriske løbehjul? Det største problem ved at låse løbehjulet fast til noget nagelfast, er sådan set at finde en ordentlig og solid måde at låse det på. For det er ikke nødvendigvis lige til, at finde et godt sted at sætte låsen fast på løbehjulet, uden at tyven nemt kan fjerne låsen.

Derfor kan du med fordel enten købe en decideret løbehjulslås. Er der åbninger i hjulene eller særlige låsehuller på løbehjulet, kan du bruge en af de traditionelle låsetyper til cykler.

Generelt anbefaler vi disse tre låsetyper til dit løbehjul:

  • Løbehjulslåsen er en bøjlelås udviklet specielt til løbehjul. Låsen er formet som en bøjle med kombinationslås, så du ikke behøver en nøgle. Løbehjulslåsen er dog ikke af samme størrelse, som dem der kan købes til cykler. Den er langt mindre, så den passer til et løbehjul. Dermed kan låsen fastgøres til eksempelvis et af hjulene på løbehjulet og cykelstativet.
  • Wirelåsen er en anden mulighed. Den er optimal, hvis løbehjulet ikke har et hul, der er stort nok til en almindelig kædelås. Den er desuden praktisk, da den er mindre end andre låsetyper, f.eks. løbehjulslåsen. Wirelåsen består af en tynd stålwire med kodelås.

Stålwiren kan for eksempel sættes i den åbning, der er mellem løbehjulets forgaffel og selve hjulet, så hjulet ikke kan køre.

  • Løbehjul med Y- eller X-bar er en god ting at kigge efter, hvis du er på løbehjulsindkøb.

Et X- eller Y-styr er nemlig konstrueret på en måde, så der er en åbning mellem den vandrette og lodrette del af styret. Dette giver mulighed for at benytte forskellige former for låse som bøjle-, wire- eller kædelåse.

Løbehjul er meget mere end bare et legetøj. Der er er selvfølgelig ikke meget ved at have en sikker lås til et løbehjul, hvis ikke du er ejer af selve løbehjulet endnu.

Har du, eller en du holder af, brug for et løbehjul som er mere end et stykke legetøj, har vi lige det, du leder efter hos Segboard.dk. Hos os finder du nemlig et bredt sortiment af elektriske løbehjul. Tjek vores store udvalg og find en moderne transportløsning!